991348334210228
Loading...

Hindistan Cevizi Yağı'nın Binbir Faydası



 
Hindistan cevizi yağı bir çok kişisel bakım ürününün yıldız içeriği. Bunun nedeni benzersiz yapısı! Antioksidan, anti-iltihabik, anti-bakteriyel ve nemlendirici özellikleri sayesinde gerçekten doğa ananın bize sunmuş olduğu eşsiz bir birleşim. Hindistan cevizi yağı, yüksek oranda doymuş yağlardan ve orta zincirli yağ asitlerinden oluşuyor. Bu yapısı sayesinde cilt bariyerini onararak nemi içeriye hapsediyor böylece cildi derinlemesine nemlendiriyor ayrıca enflamasyonu azaltma gibi bir etkisi de var.  

Nemlendirici ve enflamasyon azaltıcı özelliklerinin yani sıra, hindistan cevizi yağı aynı zamanda içerdiği polifenoller sayesinde antioksidan etkisiyle gençleştirici özelliğe de sahip.  

Hindistan cevizi yağının saç ve saçlı deri üzerinde de muhteşem bir etkisi var! Düşük moleküler yapıya sahip bu yağ saç gövdesine dahi nüfuz edebiliyor, uygulama yapıldığında protein kaybını önlüyor.  

Diğer bir muhteşem özelliği de yadsınamaz derecedeki harika kokusu. Çok çekici bir kokuya sahip olan bu yağ bana tatili hatırlatıyor!

Bu muhteşem yağın tek eksisi komedojenik yapısı.. Yüksek komedojenik yapıya sahip olduğundan sivilceye yatkın ciltler için yüzde kullanım önerilmiyor. Ama üzülmeyin bu muhteşem içeriği cildinizden mahrum etmenize gerek yok, uyguladığım ve önerdiğim bir taktik var! Leblebi büyüklüğündeki bir miktar yağı cildinize surun. Yağı uyguladıktan sonra sıcak suda ıslattığınız havluyu yüzünüzün üzerinde bir miktar bekletin sonra da yağın fazlasını havluyla alın.. Bebek teni kıvamında temiz bir cilt sizi bekliyor olacak.. 

Hindistan cevizi yağı 24 derecenin altında katı, daha sıcak zamanlarda ise sıvı bir kıvamda oluyor. Katı haldeyken fazla homojenik durmayan beyaz bir kıvama sahip, eridiğinde ise tamamen saydamlaşıyor. Uygulama yaparken elinize çok küçük miktarlarda almanızı öneriyorum. Çünkü vücut ısınızla sıvılaşan bu yağ, çok akışkan. Küçücük bir miktar bile harika şekilde cildinize yayılabiliyor, cildinize emildikten sonra yağlılık hissi olmadan koruyucu bir tabaka bırakarak uzunca bir süre besliyor.  

Birçok kişi çok fazla hindistan cevizi yağı kullanarak hata yapmakta, cilt bir dereceye kadar yağı emebiliyor, emilen yağ koruyucu bir tabaka oluşturarak daha fazla yağa zaten izin vermiyor. Bu  tarz bir uygulama ile çok sık kullanım, cildinizin yağlı durmasına ve giysilerinizin lekelenmesine sebep olabilir.  

Bir yandan google'dan nerden bulabilirim bu yağı diye araştırmaya hemen başlamış olanlar; peki ama hangi çeşidi en yararlı dediğinizi duyar gibiyim.. Rafine, virgin, RBD bir sürü çeşidi var. Uzmanlar en saf ve işlem görmemiş hali olan soğuk sıkım virgin hindistan cevizi yağını önermekte! Çünkü soğuk sıkım yöntemiyle sıkılan ceviz herhangi bir sıcağa ya da kimyasala maruz kalmadığı için özütünü hiçbir şekilde kaybetmeden tamamıyla kavanozda yerini alıyor.  

Şimdi bu yağ ile nasıl güzelleşeceğiz öğrenelim! 
  1. Egzema Kremi; Hindistan cevizi yağının egzama üzerindeki pozitif etkisi klinik olarak ispatlanmış. Gece yatmadan sorunlu bölgeye uygulama yapın sabah ise yıkayın.
  2. Makyaj Temizleyici; En dirençli, su geçirmez rimelin bile hindistan cevizi yağı karşısında hiç şansı yok. Yağı doğrudan ya da bir pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın, cildinizde bekletin. Makyajınız eriyince pamuk ile silin.  
  3. Yağ Çekme (Oil Pulling) &  Beyazlatıcı Diş Macunu; Hindistan cevizi yağı antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahip. Bir kaşık yağı 20 dakika boyunca ağızınızda gargara yaparak taze nefes, beyaz dişler, sağlıklı diş etleri ve ağız içi bakterilerinin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Sağlıklı bir diş macunu mu arıyorsun? Hindistan cevizi yağı, kabartma tozu, nane yağı ve tatlandırıcı ile kendi dis macununu yaparak bembeyaz bir gülümsemeye ulaşabilirsin.
  4. Vücut Losyonu; Vücudunuzu nemlendirerek antibakteriyel özelliğiyle sağlıklı ve temiz tutabilirsiniz. Hem tatil gibi kokmanızı da sağlayacak bu uygulama ayrıca, cildinizi doğal SPF 4 ille koruyacaktır.   
  5. Tırnak Yağı; Tırnak etlerininiz sertleşip çatladı mı? Tırnak diplerinize minik bir miktar hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. Bu uygulama aynı zamanda manikürünüzün ömrünü uzatacaktır.  Hatta bu yağ tırnaklarınızı güçlendirir bununla da kalmaz, tırnak mantarları ve iltihaplarınızı da tedavi eder. 
  6. Dudak Bakım Kremi; Hindistan cevizi yağı nemlendirici ve sağlıklı özellikleri sebebiyle kurumuş dudaklar için ideal bir çözüm. Minik bir kavanoza bir miktar yağı ayırın, ihtiyaç duydukça dudaklarınıza uygulayın.
  7. Çatlak Kremi; Hamile bayanlar hamilelikleri esnasında çatlakları önlemek, ciltlerini nemlendirmek için  %100 sağlıklı bir alternatif olan Hindistan cevizi yağını sıkça kullanabilir.  
  8. Sabun Yapımı; Bu yağ sabun yapımı için harika bir baz oluşturuyor. Muhteşem köpükler ve sertleştirici özellikleriyle birlikte mega nemlendirici etkisi birleşince hem kullanım hem de yapım için süper bir seçenek.  
  9. Göz Kremi; Göz kremi için ekstra paralar harcamaya gerek yok.  Göz altı sarkıklıkları ve ince çizgileri önlemek için yağa değdirdiğin parmağını göz altında nazikçe gezdirerek, yüzünüzdeki en hassas deri için yeterince hafif ve süper nemlendirici bu yağ ile bakım yap. Hindistan cevizi yağını kulak çubuğu yardımıyla kas ve kirpiklerinize haftada 2-3 kez uygulamanız da kas ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olabilir. Dikkat göz yakabiliyor. 
  10. Vücut Peelingi;  Bir avuç esmer şekeri ve yarım bardak hindistan cevizi yağını vücuduna uygulayarak ölü hücrelerinden hızlıca kurtulabilirsin.  
  11. Masaj Yağı; Hindistan cevizi yağını benmari usulu eriterek, yatıştırıcı bir masaj karışımı için, lavanta gibi uçucu yağlarla birleştirebilirsin.   
  12. Tıraş Kremi; Tıraş kreminin köpürmesi gerektiğini de kim  söyledi? Bacaklarını tahriş edebilecek bir uygulama ve sonrasında kurutan bir yıkamadan korumak için bu yağı kullanabilirsin.  
  13. Kepek Tedavisi; Kurumuş kafa derisi kepeğe neden olabilir.  Saçlarının köklerine hindistan cevizi yağı uygulayıp, bir gece bekleterek saç köklerini derinden nemlendirebilirsin. Bu uygulamanın saç büyümesini de teşvik edeceği söyleniyor.   
  14. Güneş Sonrası Bakımı; Hindistan cevizi yağı güneş sonrası yanıklarını sakinleştirecek, yoğun nemlendirici özelliği sayesinde soyulmanı önleyecektir.   
  15. Kuru ve Çatlamış Meme Uçları Losyonu; Emziren annelerin çok sık karşılaştığı bu probleme en etkin ve sağlıklı çözüm hindistan cevizi yağıdır, bebeğinizin sürdüğünüz yağı yediğinde üzülmek yerine yüksek besin değerinden dolayı sevineceksiniz :)    
  16. Bebek Losyonu: Bebeğinizin kurumuş cildine %100 doğal ve sağlıklı hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz.  
  17. Kaşıntı Önleyici; Yanıklar, böcek ısırıkları ve morluklar için hindistan cevizi yağını topikal bir merhem olarak kullanmanız cildinizi yatıştırabilir. 
  18. Saç Bakımı Maskesi; Saçlarınıza dipten uca uygulayacaginiz hindistan cevizi yağını en az 1 saat bekleterek saçlarınıza derin bir bakım yapabilir, saçlarınızdaki protein kaybini onleyebilirsiniz. Hatta bazı kullanıcılar saç boyası öncesi yapılan bir uygulamanın saç boyasından kaynaklanan yıpranmayı önlediğini iddia ediyorlar.
  19. Gece Kremi; Maksimum nemlendirici yararları için geceleri hindistan cevizi yağı uygulayın. İçeriğindeki antioksidanlar uyurken ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatma için mükemmeldir. Sivilceye yatkın bir cildiniz varsa yağı uyguladıktan sonra sıcak suda ıslattığınız havluyu yüzünüzün uzerinde bir miktar bekletin sonra da yağın fazlasını havluyla alın..   
  20. Deodorant; Hindistan cevizi yağı, mısır nişastası, kabartma tozu ve tercih edeceğiniz ucucu yağlarla evde kendi doğal deodorantınızı yapabilirsiniz.  
  21. Banyo Bakımı; Hindistan cevizi yağı ve deniz tuzlarıyla evde kendi kendinize bir spa deneyimi yaşayın. 
  22.  Koyu Lekeler; Koyu izler ve yaşlılık lekelerini hafifletmek ve görünümünü azaltmak için Hindistan cevizi yağı uygulayın! Hindistan cevizi yağı içerdiği doğal vitaminler cilt için yoğun iyileştirici özelliklere sahiptir.  
  23. Kılcal Damarlar; Örümcek ağı görünümlü kılcal damarları yok etmek için her gün hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı minik moleküllerden oluştuğu için doku içine derinlemesine nüfuz ederek çatlamış kılcal damarları iyileştirir. 
  24. Anti-selülit; Hindistan Cevizi Yağı & Kuru Fırçalama ikilisi; Bunu kesinlikle de-ne-me-li-si-niz! İlk olarak tum vücudunuza hindistan cevizi yagini yedirin. Sonrasında kuru bir fırçayla kalbinize doğru tüm vücudunuzu fırçalayın. Hindistan cevizi yağı vücudunuzu nemlendirir ve beslerken, fırçalama tekniği kan akışını hızlandıracak, lenfatik sistemi uyaracak toksinleri vücudunuzdan atmanızı hızlandıracak. 
  25.  Kendin Yap Kozmetik Ürünleri; Eğer bir Kendin Yap'çı iseniz (aramıza hoş geldin), o zaman hindistan cevizi yağı çoğu urununuzun esas ham maddesi olarak yerini almalı. Rujdan, stick fondötene bir çok tarifinizde hindistan cevizini kullanabilirsiniz. Hatta saf yağı hiç birşeyle karıştırmadan makyaj rutininize Highlighter (Vurgulayıcı) olarak katabilirsiniz. Elmacık kemikleriniz ve kaş bitimine uygulayacağiniz hindistan cevizi yağı parlak gorunumu ile bu bölgelerinizi belirginlestirecektir.  


Kaynaklar;
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22279374
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19134433
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19115123
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20523108
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094




Bilinçli Kozmetik web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla yayınlanan tüm yazılar ve görseller bilgilendirme amaçlıdır, Doktor tavsiyesi veya tedavi yerine geçmez. Sağlık sorunlarınızın çözümü için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bilinçli Kozmetik paylaşılan bilgilerin uygulanmasından doğabilecek zararlardan, diğer site ziyaretçileri tarafından yazılan yorumlardan sorumlu değildir.
virgin 2293131223177586108

Yorum Gönder Default Comments

emo-but-icon

Ana Sayfa item